25.4.08

Les paraules rectes semblen tortes

“En el món no hi ha res més tou i flexible que l'aigua, però tampoc no hi ha res més capaç de vèncer allò que és dur i rígid; no hi ha res que pugui alterar-la. La flexibilitat venç la rigidesa, la suavitat venç la duresa. Al món no hi ha ningú que ignori això, però ningú no ho posa en pràctica.

El savi diu: ‘només el qui pot acceptar la vergonya del seu país es pot dir cabdill; només el qui pot acceptar la desgràcia del seu país es pot dir rei del món’. Les paraules rectes semblen tortes”.

Fragment 78 del Daodejing de Lao Zi (traducció de Seán Golden & Marisa Presas, UAB/Publicacions de l’Abadia de Montserrat, Barcelona, 2000).

4 comentaris:

Greg ha dit...

http://blocs.tinet.cat/blog/5sentits/category/336/tardor-literaria/2007/12/06/ep-leg-tardorenc

Anònim ha dit...

Eduard, avui he vist que havies posat el meu blog entre els grans viatgers...grans webs... potser t'has passat una mica!

Però moltes gràcies, perquè veure que la gent et llegeix s'agraeix molt!!

Eduard ha dit...

Hola Ferran,

Que si !!! que ets un gran viatger, je, je, je...

Dir-te (amb tota sinceritat i ara sense bromes) que des de que et vaig descobrir segueixo les teves cròniques ja que considero que és una visió honesta i sincera, sense gaires alarmismes, personal, humana i plena de respecte envers els altres...

Ja m'agradaria que certs mitjans de comunicació " profesionals" quan "informen" de l'actualitat al Líban, (igual que d'altres indrets) no magnifiquessin les desgràcies (que de ben segur, hi són) i que en la interpretació que se'ns fa de la realitat tinguessim un mínim de cura, de profunditat i de reflexió com la que tu tens...

Així que cuida't molt, ànim i espero les teves noticies... i una forta abraçada !!!

Eduard ha dit...

Hola Greg,

Felicitats, un bloc molt interessant... una abraçada !!!