21.9.08

Premis Blocs Catalunya

Avui us volia comentar un nou esdeveniment a la Catosfera: fins el proper 30 de setembre té lloc el procés de votació dels Premis Blocs Catalunya, un projecte que vol reconèixer, divulgar i fomentar els blocs en català a la xarxa tot i donant més visibilitat a aquesta llengua a Internet.

Una iniciativa que m’ha encoratjat a presentar a aquesta votació dos dels blocs als quals dedico sentiments i il·lusions:

- El bloc Amu Daria, un espai personal dedicat a una passió: l’Àsia Central i la Ruta de la Seda, on el record de les experiències viscudes i l’agraïment per l’hospitalitat, l’estima i els ensenyaments gaudits en un viatge de vuit mesos per aquestes terres es combinen amb els contes, les llegendes, la història, la llengua o la música.

- El Bloc dels Viatges, un espai col·lectiu de literatura (i d'imatges) de viatges en català on cada dia des de fa més d’un any (la setmana vinent celebrarem l’entrada 400 amb una sorpresa...) es donen a conèixer les rutes, aventures i descobriments de viatgeres i viatgers d’arreu dels cinc continents.

En aquest sentit, si us ve de gust, us convido a votar tant el bloc Amu Daria en la categoria de Personals (a aquest enllaç) com El Bloc dels Viatges en la categoria de Literatura (a aquest enllaç) .

Per acabar, val la pena aprofitar aquests Premis per llegir altres blocs i blocaires que ens mostren i comparteixen la seva creativitat, reflexió i sentiment dia rere dia. Entre ells i elles podeu trobar algun dels que m’agraden i que us convido a votar: Núria Borràs (“Pels camins del món”), Eduard Muntaner (“Com gotes a l’oceà”), Ferran Canet (“Coses de Beirut”), Miquel Tuson (“La llumenera de Nova York”), Isabel Barriel (“PoesiaAula”), David Madueño (“Llunàtic”), Javier del Campo (“La Gran Travessa”), Guillem Espriu (“Roig i gracienc”), Daniel Closa (“Centpeus”), Xavier Peytibi (“eXaps. Partits polítics i internet”), Salvador Sorrosal (“Sorrobloc”), Judith Vives (“Espai Isidor”), Jesús M. Tibau (“Tens un racó dalt del món”), Antònia Pons (“El Sàhara, trenta anys d’exili, trenta anys d’ocupació”) o Josep M. Bové (“Té la mà Maria”).

De ben segur gaudireu de bones estones i descobrireu relats de gran qualitat... Moltes gràcies !!!

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Una idea molt bona per part dels organitzadors/es del concurs.
Per part meva, aprofito per felicitar a totes aquelles persones que utilitzen la seva llengua (el català) per a expressar-se i per no deixar-se caure al parany de que el castellà és més útil.
Bé, el meu vot ja ha anat cap als teus dos blocs, perquè és un dels únics que vaig seguint. Però no dubto en que n'hi deu haver de molt bons també.

Felicitats,

núria

Anònim ha dit...

Ja t'he votat i felicitats pel bloc !!! Si guanyes et pagues alguna cosa?

Xavi

Eduard ha dit...

Hola Núria, moltes gràcies !!! i comparteixo la teva opinió, penso que aquestes incitives permeten visualitzar i enfortir l'ús del català a la xarxa.

Hola Xavi, gràcies !!! i no dubtis que si guanyo tens copa pagada...

Anònim ha dit...

Nen, ja t'he votat i també vui una copeta, quin dia quedem...?

Carme

Jesús M. Tibau ha dit...

moltes gràcies per recomanar el meu blog