11.2.10

Idees pels propers Barcelistan

Avui us presento el text publicat a la web de La Ruta de la Seda sobre les idees pel proper BARCELISTAN (L'ànima d'Àsia Central a Barcelona)... jo ja vaig pensant...

"Tal com vam parlar el dia (o la nit) del primer BARCELISTAN vam fer un recull, escrit i oral, de propostes i d’idees a realitzar en els properes sessions de l’esdeveniment. Avui us fem arribar el llistat de les mateixes, amb una proposta de col·laboració per tal de triar aquelles que us semblim més interessants…

Només cal que ens indiqueu quines són les vostres tres activitats preferides de tot el llistat (i mirarem – si es possible- de tractar aquestes temes en els propers Barcelistan) i ens ho feu saber d’una manera força senzilla, mitjançant l’apartat de comentaris d’aquesta web (a sota d’aquest mateixa entrada, en forma de “globus” – o també a l’apartat de comentaris dels blocs on publicarem aquest llistat-), participant al grup de facebook o enviant un correu a info@larutadelaseda.cat.

Dit això, aquí van les propostes (molt i molt interessants, gràcies !!! i que hem intentat sintetitzar i organitzar, més o menys… i veureu que estan numerades per facilitar la selecció) que ens heu fet arribar. Per últim, recordar-vos que us demanem la selecció de tres propostes per tal de començar amb aquestes (escollirem les tres més votades), però si tot va bé la nostra modesta voluntat és continuar després amb totes elles o casi… Aquí van:

1- Celebració del “nooruz” d’aquest any (el 21 de març)

2- Degustació de plats tradicionals / Sessions independents o acompanyant altres activitats

3- Degustació de begudes d’Àsia Central: Vodka, Kumis, Llet d’euga, Shirinchoi (te amb kaimak), Airon, Kora Choi o Kok Choi, Bozo (cervesa kirguís), Baltika (cervesa russa), etc… / Taller de te / Taller de vodka.

4- Organització de sopars (acord amb algun restaurant) amb cuina d’Àsia Central.

5- Taller de cuina d’Àsia Central.

6- Taller de rus per viatjar (3h-6h.)

7- Sessions d’intercanvi lingüístic (rus, català, castellà o altres)

8- Xerrades sobre viatges / Presentació de rutes per Àsia Central

9- Presentació de llibres de viatges (acord amb alguna llibreria).

10- Conferències sobre viatges o personatges històrics: Marco Polo. Clavijo, Omar Jayyam, Avicena, Ibn Batuta, Manas,etc.

11- Organitzar un viatge en grup a algun país d’Àsia Central.

12 – Exposicions de fotografia / presentació del relat del viatge

13- Presentació de la cultura urbana de les ciutats d’Àsia Central (actualitat, modes urbanes, música, pàgines d’internet, “hits” actuals, tendències, moda, etc.)

14- Taller sobre l’actualitat literària i lectora d’Àsia Central.

15- Sessions de contes de la Ruta de la Seda i Àsia Central.

16- Sessions de tradicions d’Àsia Central (valors, educació, família, bodes, festivitats, etc.) a càrrec de persones d’Àsia Central.

17- Sessions de “records d’infantesa” (aquest nom ens l’acabem d’inventar). A partir de fotografies familiars o de l’infantesa presentar diferents records o anècdotes que permetin conèixer la cultura del país. Aquesta proposta és tant perquè ho faci gent d’Àsia Central com gent de Catalunya o altres llocs…

18- Sessions de cinema (films o curts) amb pel·licules d’Àsia Central i els països de la Ruta de la Seda.

19- “8 hores de la Ruta de la Seda” (passi de tots els capítols de la sèrie de televisió (NHK), acompanyat d’altres acitvitats: àpat, exposicions, etc.)

20- Actuacions musicals / Espai de debat sobre les actuacions musicals i el tipus de música

21- Cicle de cinema d’Àsia Central en temps soviètics (anys 60-80).

22- Classes pràctiques de balls / Tallers o acord amb alguna escola de ball oriental.

23- Taller de jocs de taula d’Àsia Central (a que es juga…? : “escacs de Tamerlà“, backgammon…)

24- Cicle sobre Àsia Central o sobre algun dels seus països (Uzbekistan, Kirguizistan, Kazakhstan, etc.) on en quinze dies s’organitzin conjuntament exposicions, conferències, tallers, música, moda, literatura i altres activitats."

Bé, un munt de propostes: suggeridores, apassionades, divertides, curioses, què us semblen...? esperem que us siguin d'interès i endavant amb la tria... jo ja tinc les meves tres...

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Activitats:
8,10,12,17.
Gràcies. Xavier

Eduard Balsebre ha dit...

Moltes gràcies Xavier !!!

La propera setmana ja publiquem els resultats i el dia de la propera activitat...